Papučový den si hospic Pokojný přístav připomene s Globusem

27.09.2023 - Takzvaný papučový den, který pořádá Fórum mobilních hospiců, letos na Opavsku proběhne ve znamení spolupráce hypermarketu Globus a mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav. Papučový den připadající letos na 11. října si klade za cíl odlehčenou formou, kdy řada lidí chodí venku obutá v papučích, připomenout záslužnou práci mobilních hospiců umožňujících umírajícím strávit poslední chvíle důstojně doma. Součástí této snahy je také komplexnější kampaň v médiích s názvem Dožít doma.

Myšlenka podpořit Papučový den vznikla v síti hypermarketů Globus díky dlouhodobé spolupráci s Mobilním hospicem Ondrášek. Spočívat bude v tom, že zákazníci, kteří si v termínu od 27. září do 10. října koupí v opavském hypermarketu Globus jakoukoli domácí obuv pro děti či dospělé, budou moci využít na toto zboží dvacetiprocentní slevu, přičemž deset procent z výnosu pak hypermarket věnuje formou dárkové karty na podporu činnosti mobilního hospice Pokojný přístav.

Jak uvádějí pořadatelé Papučového dne, podle průzkumů si 80 % lidí přeje zemřít doma, ale pouze 20 % se to opravdu podaří. Mobilní hospice přitom přinášejí do domácností odbornou zdravotní péči, informace i potřebnou podporu a pomáhají rodinám doprovázet jejich blízké až do úplného konce. Papučový den připomíná, že umírat doma v kruhu svých blízkých je možné a že se doprovázející rodina díky pomoci profesionálů nemusí obávat, že náročné chvíle nezvládne. Tuto zkušenost mají již tisíce lidí na Opavsku, kterým za šestnáct let své existence posloužil mobilní hospic Pokojný přístav. Díky svým nenahraditelným službám se multidisciplinární tým profesionálů tohoto střediska Charity Opava nabízející zdravotní i psychickou podporu a zásadní zmírnění bolesti těší u veřejnosti velkému respektu a uznání.

Kampaň Dožít doma, do které se zapojí více než čtyřicet domácích hospiců, bude letos zaměřena na témata včasné žádosti o péči, odbornost mobilních hospiců, ale také na mladší cílovou skupinu pacientů, kteří často nemají dostatek informací.

Provoz mobilního hospice Pokojný přístav je finančně velmi náročný, a tak budeme rádi nejen za zapojení do Papučového dne, ale i za další pomoc. Přispět můžete převodem na náš účet 154871941/0300, VS 20. Děkujeme!

 

Děkujeme partnerům