Otevíráme podzimní běh kurzu šití pro pokročilé

13.09.2023 - Velké oblibě se těší kurzy šití, které již od roku 2018 pořádají pro zájemce z řad veřejnosti Chráněné dílny Charity Opava. Zaměstnankyně šicí dílny proto vyhlašují podzimní běh tohoto kurzu, určený tentokrát pro pokročilé. Kapacita je omezena na devět lidí. Zájemci budou rozděleni podle svých schopností, zájmu a časových možností do tří skupinek, přičemž každou z nich čekají v říjnu celkem čtyři tříhodinové lekce pod vedením zkušených švadlen.

„Pro tento podzimní běh kurzu jsme zvolili novou formu,“ vysvětluje vedoucí marketingu chráněných dílen Ludmila Slaninová. „Pracovat totiž budeme v malých skupinkách třech účastníků kurzu pod vedením zkušené lektorky, přičemž věnovat se budeme práci s úpletem, práci se střihem, například úpravě, či měření. Ušít si účastníci budou moci trička, šaty, sukně či kalhoty.“

Kurz bude probíhat v plně vybavené šicí dílně v prostorách Chráněné dílny Charity Opava na konci Jaktaře na ulici Přemyslovců 37. V dílně budou připraveny látky, galanterie, stroje overlok i rovnosteh či žehlička, k dispozici budou také střihy. Budou-li zájemci chtít, mohou si samozřejmě přinést vlastní šicí stroje. U dílen je možnost parkování.

Společná informační schůzka a rozdělení do skupinek proběhne 21. září v 15.30 hodin v prostorách dílen. První skupinka se bude scházet každé pondělí od 2. do 23. října, druhá skupinka vždy v úterý od 3. do 24. října a třetí skupinka každou středu od 4. do 25. října. Kurzy budou probíhat od 15.30 do 18.30 hodin.

Zájemci o účast nebo bližší informace se mohou hlásit u Ludmily Slaninové na tel. čísle 731 573 971 nebo napsat na e-mail slaninova@charitaopava.cz. „Těšíme se na Vás,“ vzkazují pořadatelé.

Děkujeme partnerům