Otec Krzysztof požehnal denní stacionář

10.06.2013 - Minulý týden se v nových prostorách Denního stacionáře pro seniory uskutečnila mše svatá, po níž bylo toto zařízení požehnáno...
 
Zhruba před měsícem se Denní stacionář pro seniory přestěhoval z již nevyhovujících prostor v minoritském klášteře do budovy na Kylešovské ulici 4 v Opavě, kde je dnes soustředěna celá Sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení. Opavané zde naleznou Charitní pečovatelskou službu, Charitní ošetřovatelskou službu, mobilní hospic Pokojný přístav i detašované pracoviště Wellness centra.
 
Minulý týden ve čtvrtek 6. června se v novém stacionáři uskutečnila první mše svatá, kterou celebroval otec Krzysztof Skibiński a nutno říci, že babičky i dědečkové už se hodně těšili. Byli zvyklí, že farář od Svatého Ducha a kvardián konventu minoritů za nimi často docházel. Mši koncelebroval spirituál Charity Opava otec Josef Motyka, který ve svém kázání hovořil hlavně na téma lidské důstojnosti a vypíchl myšlenku, že člověk a láska k němu by zde měla být dominující, jako dosud. Poté otec Krzysztof požehnal stacionář, který tak vstoupil do nové etapy své existence.
 

Děkujeme partnerům