Oslavy ve Vlaštovičkách

17.09.2010 - Ve Vlaštovičkách se bude 28. září slavit. Dům sv. Cyrila a Metoděje má 14 let. Připraven je bohatý zábavný program a veřejnost je srdečně zvána...
Už čtrnáct let v září uplyne od okamžiku, kdy Charita Opava otevřela ve Vlaštovičkách Dům sv. Cyrila a Metoděje pro nevidomé a zrakově postižené. Toto zařízení je využíváno lidmi z celé republiky, kteří se zde učí samostatnému životu a všemu, co k němu náleží.
 
Oslavu tohoto výročí připravují zaměstnanci i klienti nejen pro sebe, do svého království zvou také lidi zvenčí. Akce se uskuteční za každého počasí, a to v úterý 28. září v prostorách areálu domu ve Vlaštovičkách. Zahájena bude slavnostní mší, celebrovanou spirituálem Charity Opava otcem Mieczysławem Augustynowiczem. V 15 hodin začíná bohatý zábavný program. Divadelní soubor Rarášci uvede v kapli domu dramatizaci pohádky O Palečkovi, která jistě potěší ty nejmenší děti. Taneční skupina Zsisabel vystoupí s břišními tanci, zpívat a hrát bude country kapela Kentaur z Břidličné. S malým písničkovým recitalem vystoupí jako host v doprovodu své skupiny také dlouholetý sponzor domu sv. Cyrila a Metoděje lékař Michal Schmalz z Litovle. Pro děti pak jsou připraveny hry a soutěže, vydovádět se budou moci při jízdě na koníkovi.
 
Návštěvníkům se dále naskytne ojedinělá příležitost podívat se na obrazy nevidomé obyvatelky Domu sv. Cyrila a Metoděje Marie Hamburgové, které budou za tímto účelem přivezeny z pražské galerie Artevide. Uskuteční se rovněž prohlídka domu i chráněných dílen.

Děkujeme partnerům