Oslava ve Vlaštovičkách se i přes chladnější počasí vydařila (VIDEO)

01.10.2013 - Třebaže panovalo v sobotu 28. září poněkud chladnější počasí, dorazila do Vlaštoviček na oslavu u příležitosti 17. výročí otevření Domu pro zrakově postižené řada lidí.
Třebaže panovalo v sobotu 28. září poněkud chladnější počasí, dorazila do Vlaštoviček na oslavu u příležitosti 17. výročí otevření Domu pro zrakově postižené řada lidí.
Oslavu zahájila v kapli domu mše svatá, kterou později vystřídalo divadelní představení pro děti i dospěle „Kouzelná paní Láry Fáry“.
Venku hráli a zpívali manželé Hudečkovi a kdo měl zájem mohl si v doprovodu paní vedoucí Petry Hrbáčové čí její zástupkyně Zuzany Janků projít celý dům a seznámit se s pomůckami, jež zrakově handicapovaní obyvatelé v domě používají. Kromě Domu sv. Cyrila a Metoděje byly po celý den otevřeny prostory Chráněné dílny ve Vlaštovičkách. O občerstvení se z části postarali klienti domu, kteří sami např. připravili pro návštěvníky výborný guláš.