Opavští vojácí pomáhají seniorům, přijďte je podpořit!

10.09.2018 - Výtěžek charitativní akce „Pomáháme sportem“, pořádané ve čtvrtek 13. září vojáky z opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky, bude určen pro Denní stacionář pro seniory Charity Opava.

Výtěžek charitativní akce „Pomáháme sportem“, pořádané ve čtvrtek 13. září vojáky z opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky, bude určen pro Denní stacionář pro seniory Charity Opava.

Ve čtvrtek 13. září se od 10 do 16 hodin ve sportovním areálu ve Štítině utkají v branném závodě šestičlenná mužstva, přičemž v každém z nich musí být zastoupena alespoň jedna žena. Součástí akce bude také odpolední doprovodný program pro veřejnost, zakončený posezením u táboráku. Výnos z občerstvení, které si účastníci budou moci koupit po celý den, pak tvoří podstatnou část charitativní sbírky. Přispět darem ale mohou všichni i bez toho, že by museli soutěžit.

Branný závod pod názvem „Pomáháme sportem“ pořádají vojáci z opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky spolu se Základní školou generála Heliodora Píky již několik let. Vybrané finance v minulých letech pomohly například Mateřské škole Eliška, Azylovému domu pro rodiče s dětmi nebo charitnímu Dennímu stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček. Letos budou určeny seniorům, o které pečuje náš denní stacionář. Výtěžek pak bude použit k nakoupení informační techniky, která umožní seniorům z Denního stacionáře Charity Opava trénovat paměť. Těšit se tak můžou například na speciální klávesnice, velkou obrazovku a podobné pomůcky.

Děkujeme partnerům