Opavští basketbalisté splnili slib a podpořili Chráněné dílny Charity Opava

05.05.2021 - Pod názvem OPAVSKÁ PĚTKA spustil Basketbalový klub Opava loni v červnu projekt na podporu opavského basketbalu, do jehož chodu těžce zasáhla koronavirová krize. Prodej speciálních VIP permanentek měl ale kromě opavských basketbalistů pomoci i Charitě Opava, které se BK Opava zavázal věnovat pětinu z každé prodané celoroční vstupenky. Svůj slib opavští basketbalisté dodrželi vrchovatě – Chráněné dílny Charity Opava od nich dostaly zakázku, jejíž zisk dokonce slíbenou částku převyšuje.

Speciální VIP permanentka, která si kladla za cíl opavský klub v této nelehké době podpořit, dostala název Opavská pětka. „V názvu jsme se inspirovali se základní pětkou – zahajovací sestavou, která je v každém basketbalovém zápase důležitá,“ vysvětlil vnik názvu akce ředitel klubu Kamil Vajda. A k akci přizvali také Charitu Opava, s níž opavští basketbalisté v čele s trenérem Petrem Czudkem spolupracují již řadu let. Zvou například klienty sociálně terapeutické dílny Radost na tréninky a sami je již navštívili v jejich sídle v Jaktaři. „Někteří chodí i na naše zápasy, jsou to vlastně naši ultras,“ říká s úsměvem Petr Czudek. Nyní pro BK Opava zpracovávají Chráněné dílny Charity Opava velkou zakázku za 120 tisíc korun na speciální nákrčník a čepici s výšivkou a logem a také trička s potiskem.

„A spolupráce k chráněnými dílnami bude pokračovat dále, již nyní máme ve výhledu další zakázky,“ dodává Alexandra Šimonová z oddělení marketinku BK Opava. „Děkujeme, s lidmi z BK Opava byla velmi příjemná spolupráce, budete se určitě těšit na další,“ vzkazuje oplátkou za Charitu Opava Ludmila Slaninová z oddělení marketinku Chráněných dílen Charity Opava.

 

 

 

Děkujeme partnerům