Opavské věznice spolupracují s Charitou Opava

04.12.2006 - Spolupráce mezi charitou a opavskými věznicemi vznikla v souvislosti s Tříkrálovou sbírkou. Vězenkyně opavské věznice začaly zhruba před třemi lety v rámci terapií a pracovních programů vyrábět keramické drobnosti, které koledníčci rozdávali při sbírce.
Spolupráce mezi charitou a opavskými věznicemi vznikla v souvislosti s Tříkrálovou sbírkou. Vězenkyně opavské věznice začaly zhruba před třemi lety v rámci terapií a pracovních programů vyrábět keramické drobnosti, které koledníčci rozdávali při sbírce.

Na začátku letošního roku zorganizoval psycholog obou věznic Jan Bernard prodejní výstavku prací, na jejichž výrobě se podíleli právě jejich klienti. Výstava proběhla v prostorách věznice, kde měli přístup pouze zaměstnanci. Výtěžek byl věnován dětem ze stacionáře Mraveneček.

Nyní se tato výstava otevírá také veřejnosti. Příležitost shlédnout a zakoupit si výrobky je nyní na vánoční výstavě v rehabilitačních dílnách na Přemyslovců 26 a v Krámku u Josífka na Kolářské ul. 14 v Opavě.

Výtěžek z prodeje putuje na realizaci projektů Charity Opava.

Děkujeme všem, kteří se na této spolupráci podílejí.

Děkujeme partnerům