Opavská charita se prezentovala na Dni sociálních služeb

21.09.2012 - V rámci Dne sociálních služeb, který se konal 14. září na Horním náměstí v Opavě, se Charita Opava, jako významný poskytovatel sociálních služeb, rozhodně neztratila.

V rámci Dne sociálních služeb, který se konal 14. září na Horním náměstí v Opavě, se Charita Opava, jako významný poskytovatel sociálních služeb, rozhodně neztratila.

Chráněné dílny sv. Josefa a Chráněné dílny Vlaštovičky zde prodávaly své výrobky. Pracovníci dalších středisek opavské Charity, jako např. Domu sv. Cyrila a Metoděje, Chráněného a podporované bydlení, Radosti a dalších zde podávali informace o nabízených službách. Součástí celého dne byl bohatý kulturní program, na pódiu se vystřídala řada amatérských a profesionálních souborů. „Návštěvníkům jsme se snažili ukázat pomůcky, které našim nevidomým klientům usnadňují život,“ prozradila jedna z účastnic Dne sociálních služeb - Anička Vaňková, která zastupovala Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené.