Opava v pohybu: za každého účastníka dvacet korun pro Pokojný přístav

09.09.2019 - Mobilnímu hospici Charity Opava Pokojný přístav bude určen výtěžek z akce Opava v pohybu, která proběhne v sobotu 14. září od 12 do 18 hodin v opavských Městských sadech. Akce je součástí Evropského týdne mobility, zaměřeného na postupné omezování individuální automobilové dopravy a motivaci aktivnímu zdravému pohybu.

Sportovně-společenská akce Opava v pohybu proběhne již po několikáté, letos jí ale dali organizátoři z řad Magistrátu města Opavy jiný ráz. Hlavním bodem bude charitativní běh, odstartovaný v 15 hodin. Zúčastnit se ho může každý, přičemž opavská radnice daruje za každého startujícího dvacet korun Mobilnímu hospici Pokojný přístav.

Zachován ale zůstane bohatý doprovodný program, určený především těm mladším. Na jednotlivých stanovištích si budou moci s pomocí simulačních brýlí vyzkoušet, jak vnímá svět kolem sebe člověk pod vlivem alkoholu nebo drog, šplhat na horolezecké stěně, vyzkoušet si lukostřelbu a podobně. Chybět nebude ani stanoviště Charity Opava, kde bude pro zájemce nachystán slalom na invalidním vozíku a další disciplíny s pomůckami pro handicapované.

 

 

Soubory ke stažení

letak_etp_2019_A2_2.pdf letak_etp_2019_A2_2.pdf 750 kB

Děkujeme partnerům