Olympionici na startu

05.06.2008 - Osmdesát devět sportovců nastoupilo na startovní čáry 28. května, aby změřili své síly. Sportovci soutěžili ve třech disciplínách ve dvanácti kategoriích. Jednalo se o Olympiádu pro tělesně postižené děti.
Osmdesát devět sportovců nastoupilo na startovní čáry 28. května, aby změřili své síly. Sportovci soutěžili ve třech disciplínách ve dvanácti kategoriích. Jednalo se o Olympiádu pro tělesně postižené děti.

„Tak jako loni i letos jsme se zúčastnili tohoto sportovního klání s našimi dětmi,“ řekl Hynek Závorka, vedoucí denního stacionáře Mraveneček. „A nějaké umístění jsme si taky odnesli,“ dodává s úsměvem.

Olympiádu v Opavě pořádá ZŠ Englišová. „Po dobu atletických závodů se žáci sportovních tříd stávají asistenty hendikepovaných sportovců a pomáhají jim podat co nejlepší výkony,“ prozradila Jana Brunová, organizátorka akce.

„Všichni byli spokojeni a vděčni za možnost si zasoutěžit. Sice to bylo dlouhé a tudíž pro děti únavné, ale stálo to za to,“ uvádí Hynek Závorka a dodává. „Jsme rádi, že takováto aktivita u nás ve městě je, a že se můžeme aktivně účastnit.“
Reportáž z olympiády můžete shlédnout zde:

Děkujeme partnerům