Olympijské hry v denním stacionáři

20.08.2012 - Před několika dny se v Denním stacionáři pro seniory konaly Olympijské hry. Soutěžili klienti stacionáře a děti z Neškoly...
Olympiáda plná netradičních sportů je jedním z vkladů letošnímu Evropskému roku aktivního stáří a mezigenerační solidarity. Ve čtvrtek 16. srpna ji společně uspořádala dvě střediska Charity Opava – mateřské centrum Neškola a Denní stacionář pro seniory. Hry se uskutečnily v zahradě minoritského kláštera a o medaile bojovalo pět smíšených družstev, složených z klientů denního stacionáře a dětí, které se svými maminkami navštěvují Neškolu. Babičky a s nimi i jeden dědeček se už dlouho dopředu těšily a dětské štěbetání a pobíhání, jako by jim vlilo novou krev do žil. Všichni se moc snažili, ale nejdůležitější byla dobrá nálada, která zde vládla od začátku až do konce.
 
Disciplíny byly přizpůsobeny zdravotnímu stavu uživatelů stacionáře i dovednostem dětí. Vždyť takové zapínání knoflíků na svetru je stejně složité pro čtyř až pětileté dítě jako pro seniora, kterého již prsty moc neposlouchají. Kromě toho se soutěžilo ve věšení prádelních kolíčků na čas, ve skládání puzzle, ve shazování plechovek a v hodu míčkem na cíl.
 
Vítězné družstvo tvořily klientky stacionáře Věra Víchová a Helena Vrátná, Anička (12) a Kristýnka (4) Vlkovy z Neškoly a pracovnice stacionáře Michaela Mošlová. Více si budete moci přečíst v přístím Domovníku.

Děkujeme partnerům