Okresní fotbalový svaz pomohl postiženým dětem z Mravenečku 200 950 Korunami

27.06.2007 - V sobotu 23. června 2007 se v Kravařích u Opavy uskutečnil 6. ročník charitativního fotbalového turnaje Pomozte postiženým dětem, který organizovali rozhodčí Okresního fotbalového svazu. Utkání se zúčastnily tři týmy sponzorů, tým rozhodčích a sportovních osobností Opavska. Benefiční fotbalová utkání přišlo podpořit tisíc diváků.
V sobotu 23. června 2007 se v Kravařích u Opavy uskutečnil 6. ročník charitativního fotbalového turnaje Pomozte postiženým dětem, který organizovali rozhodčí Okresního fotbalového svazu. Utkání se zúčastnily tři týmy sponzorů, tým rozhodčích a sportovních osobností Opavska. Benefiční fotbalová utkání přišlo podpořit tisíc diváků.

Turnaj mezi sponzory byl napínavý a vítězem se stal tým Hanácké kyselky.

Výsledky utkání mužstev sponzorů:
O2 – Ostroj Opava 1 : 1
Ostroj Opava - Hanácká Kyselka 0 : 2
Hanácká Kyselka – O2 1 : 0

Hlavnímu fotbalovému utkání předcházelo vystoupení mažoretek a zápas benjamínků z Kravař a Malých Hoštic s výsledkem 2:2. Pak již následoval mač mužstev OFS Opava proti Sportovním osobnostem Opavska, ten skončil smírným výsledkem 5:5. Okresní fotbalový svaz nominoval do svých řad zkušené fotbalisty, mj. Sedláčka, Švejdíka a Černína. Za osobnosti nastoupili reprezentanti ČR v hokeji Barinka s Pincem, reprezentant Francie Dostál, hokejisté Piskoř s Guldou a fotbalisté Hruška, Bedrich, Axman, Kamarád, Šafránek, Peterek, Bomba, Sebrala, Grof, Farský, Kramář a Komárek.

Sestavy OFS: Novotný(Šnek)-Kašný-Pinček(Pinček)-Vargo-Koník(Dudek)-Kotík-Sedláček(Nevrla)-Švejdík(Šumbera)-Černín(Boček)-Proske-Machovský; vedoucí: Jakubec

Sportovní osobnosti Opavska: Barinka-Kamarád(Bedrich Mir.)-Gulda(Bomba)-A.Bedrich-Grof(Sebrala)-Peterek-Farský-Hruška-Dostál-Komárek-(Piskoř)-Pinc(Axman)

Branky: Drastík – Machovský - Švejdík
Rozhodčí: Kukla – Hrubý - Bukovský
1000 diváků

Vyvrcholení celého dne nastalo ve 21 hodin v Buly centru v Kravařích, kde zástupci OFS Opava v čele s předsedou ing. Petrem Kašným a místopředsedou Andreasem Drastíkem předali šek na celkovou částku 200 950 korun zástupcům opavské charity řediteli Hanušovi a paní Vicherkové. Výtěžek akce je určen pro děti z denního stacionáře Mraveneček.

Zástupce generálního sponzora O2 Telefonica pan Vítězslav Tomeš předal šek na 25 000 Kč a mobilní telefon, generální sponzor Hanácká Kyselka zastoupena ing. Jaroslavem Andršem předala šek na 15 000 Kč, generální sponzor Ostroj Opava zastoupen paní Andreou Mlčochovou předal šek na 15 000 Kč, firma Temar zastoupena panem Josefem Viláškem předala šek na 15 000 Kč, firma Ritchny zastoupena panem Emilem Kongem předala šek na 10 000 Kč. Mezi další větší sponzory, kteří šeky nepředávali osobně, byly firmy Ivax 15 000 Kč, PPD Obchodní 10 000 Kč a MS Výtahy také 10 000 Kč. Na organizaci celé akce se nemalou částkou podílel Moravskoslezský kraj.
Finančně se podíleli i další sponzoři a samotní diváci v hledišti, kteří svým dobrovolným vstupným přispěli nemalou částkou.

Děti měly zdarma mnoho atrakcí: skákací hrad, hračky, nanuky, poníky, motokáru, střelbu z paintbolové zbraně, agenturu, která pro ně připravila doprovodný program a ukázku historických motorek a vozidel.

„Závěrem chceme poděkovat všem, kteří tuto akci pomáhali připravovat, všem sponzorům, městu Kravaře i aktérům této charitativní akce, že se zúčastnili a pomohli tak postiženým dětem. Doufáme, že příští ročník této charitativní akce za přispění stávajících i nových sponzorů překoná o další stupínek letošní vybranou částku pro děti, které to potřebují,“ poděkovali organizátoři.

Andreas Drastík, místopředseda OFS Opava
Ing. Petr Kašný, předseda OFS Opava

Děkujeme partnerům