Odešel spirituál Charity Opava otec Josef Motyka

26.06.2013 - Jen těžce se vyrovnávají zaměstnanci Charity Opava s odchodem svého spirituála otce Josefa Motyky na věčnost. Rozloučení proběhne ve středu 3. 7. 2013 v 10 hodin v kostele Narození Panny Marie ve Stěbořicích

S bolestí v srdci oznamujeme, že dne 24. června byl ve věku 37 let povolán na věčnost spirituál Charity Opava otec Josef Motyka, farář ze Stěbořic. Podle slovenského tisku rybařil s kamarádem na Oravské přehradě a na vodě je zastihla silná bouře. Otec Josef zemřel po zásahu bleskem.

Rozloučení se zesnulým knězem proběhne ve středu 3. 7. 2013 v 10 hodin při mši svaté v kostele Narození Panny Marie ve Stěbořicích a v 16 hodin při mši svaté v kostele sv. Hedviky v Mostech u Jablunkova. Poté bude jeho tělo uloženo do kněžského hrobu na místním hřbitově, kde bude očekávat vzkříšení mrtvých.

P. Josef Motyka se narodil 9. 5. 1976 v Třinci, své dětství a mládí prožil v Mostech u Jablunkova. V roce 2003 přijal jáhenské svěcení a po té vykonával službu jáhna ve farnosti Oldřišov. Na kněze byl vysvěcen v Ostravě  26. 6. 2004.  Po kněžském svěcení byl ustanoven farním  vikářem v Novém Jičíně a administrátorem v Libhošti a v Šenově u Nového Jičína. Od roku 2008 byl farářem ve Stěbořicích a administrátorem v Hlavnici. Zároveň obětavě sloužil jako spirituál Charity Opava a byl členem týmu mobilního hospicu Pokojný přístav.

Nikdy nezapomeneme!
 

Děkujeme partnerům