Obyvatelé Vlaštoviček si udělali výlet do Technického muzea v Kopřivnici

23.09.2018 - Technické muzeum Tatra v Kopřivnici navštívili ve čtvrtek 13. září obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Doprovod jim dělali zaměstnanci domu ve Vlaštovičkách. U většiny obyvatel Vlaštoviček se jednalo o vůbec první návštěvu kopřivnického obsáhlého muzea, které se pyšní desítkami exponátů aut, motorů, podvozků a řadou rarit spojených s továrnou Tatra.
Technické muzeum Tatra v Kopřivnici navštívili ve čtvrtek 13. září obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Doprovod jim dělali zaměstnanci domu ve Vlaštovičkách. U většiny obyvatel Vlaštoviček se jednalo o vůbec první návštěvu kopřivnického obsáhlého muzea, které se pyšní desítkami exponátů aut, motorů, podvozků a řadou rarit spojených s továrnou Tatra.

Průvodkyně muzea po celou dobu dvouhodinové prohlídky popisovala jednotlivé exponáty. Uživatele využívali během prohlídky také popisky v braillově písmu i zmenšené modely jednotlivých vozidel. „Bylo výborné, že jsme si mohli prakticky všechny exponáty osahat, což v jiných muzeích většinou možné není, navíc paní průvodkyně dokázala vyprávět o autech opravdu poutavě,“ ocenil návštěvu muzea jeden z nevidomých návštěvníků – pan Bedřich.