Obyvatelé Domu pro zrakově postižené se v rámci akce Den mláďat dozvěděli o zvířatech spoustu informací

04.05.2012 - Ve čtvrtek 26. dubna navštívilo několik obyvatel Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách Školní statek Střední zemědělské školy v Opavě, kde probíhala akce nazvaná Den mláďat.
Ve čtvrtek 26. dubna navštívilo několik obyvatel Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách Školní statek Střední zemědělské školy v Opavě, kde probíhala akce nazvaná Den mláďat. Doprovod tvořily tři zaměstnankyně domu. Prohlídka s průvodcem trvala okolo dvou hodin a klienti si v rámci ní mohli sáhnout na spoustu domácích zvířat, jako jsou např. kůzlata, králíci či třeba i koně a dozvědět se o nich spoustu zajímavých informací. „Mně se na Školním statku moc líbilo a musím pochválit zejména průvodce, kteří nám dokázali odpovědět na všechny otázky, na které jsme se během prohlídky ptali,“ ocenila kvalitu prohlídky obyvatelka domu - nevidomá Hana Osladilová.

Po čase stráveném mezi domácími zvířaty, obyvatelé spolu s doprovodem zamířili do nemocnice, kde navštívili jednu z obyvatelek Domu sv. Cyrila a Metoděje, která zde momentálně pobývá a kterou tím nadmíru potěšili.

Závěr jednodenního výletu pak patřil návštěvě cukrárny v centru Opavy.

Děkujeme partnerům