Obyvatelé domu pro zrakově postižené mají nyní lepší přístup k informacím

10.06.2005 - Počítačová gramotnost je u většiny obyvatel Domu sv. C. a M. již standartem Všichni obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách mají možnost od měsíce května připojit se neomezeně k internetu. Dosavadní počítačová síť toto úplně neumožňovala, kabeláž byla totiž natažena z finančních a jiných důvodů pouze do přibližně poloviny obývaných bytů. Na rozšíření počítačové sítě do všech bytů a ostatních prostor v Domě pro zrakově postižené má hlavní podíl Jiří Laifert, zaměstnanec domu, který provedl většinu nutných prací. "Práce na zasíťování celé budovy mi trvala asi měsíc", prozradil Jiří Laifert.
Všichni obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách mají možnost od měsíce května připojit se neomezeně k internetu. Dosavadní počítačová síť toto úplně neumožňovala, kabeláž byla totiž natažena z finančních a jiných důvodů pouze do přibližně poloviny obývaných bytů. Na rozšíření počítačové sítě do všech bytů a ostatních prostor v Domě pro zrakově postižené má hlavní podíl Jiří Laifert, zaměstnanec domu, který provedl většinu nutných prací. "Práce na zasíťování celé budovy mi trvala asi měsíc", prozradil Jiří Laifert.

Informační deficit, na který si naši nevidomí spoluobčané právem a často stěžují, tak má šanci u většiny obyvatel domu, díky snadnějšímu přístupu k "informační dálnici", výrazně klesnout.

Děkujeme partnerům