Obraz nevidomé Marie Hamburgové se setkal s velkým zájmem

27.10.2010 - Nevidomá obyvatelka Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách Marie Hamburgová byla 13. října jedním z důležitých hostů Benefičního večera Nadace Artevide, který probíhal v Kaiserštejnském paláci v Praze.
Nevidomá obyvatelka Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách Marie Hamburgová byla 13. října jedním z důležitých hostů Benefičního večera Nadace Artevide, který probíhal v Kaiserštejnském paláci v Praze. Představitelé nadace Artevide, která dlouhodobě pracuje s nevidomými dětmi a mládeží ten večer prezentovali a také dražili díla některých zrakově postižených autorů. A právě jedním z těchto autorů byla také Marie Hamburgová. Většina z vystavovaných obrazů, jež byly malovány speciální „Čečovou“ metodou si v Praze našla své nové majitele, když konečná cena se v rámci benefičního večera při dražbě nejednou vyšplhala na částku několika tísic korun. Tak tomu bylo i u draženého obrazu Marie Hamburgové, který byl mimo jiné před několika málo týdny spolu s řadou dalších k vidění v rámci autorské výstavy ve Vlaštovičkách při oslavě výročí založení domu pro zrakově postižené.

„V Praze se mi ohromě líbilo, byla jsem moc ráda, že jsem se mohla setkat také se svými bývalými učiteli a vychovateli,“ narážela Marie Hamburgová na milé shledání s některými pedagogy ze školy Jaroslava Ježka v Praze. Pokud by Vás zajímalo, kdo se stal novým majitelem a kde tedy bude nyní vydražený obraz Marie Hamburgové viset, tak je to na radnici jedné z městských částí Prahy.

Děkujeme partnerům