Nový vůz od Nadace ČEZ pro Pokojný přístav

13.07.2010 - Primátor města Opavy a člen dozorčí rady Nadace ČEZ Zbyněk Stanjura předal Charitě Opava novou Fabii pro mobilní hospic Pokojný přístav
Přímo do domovů za nevyléčitelně nemocnými dojíždí zdravotníci z opavského hospicu Pokojný přístav, který je střediskem Charity Opava. Tato nepřetržitá čtyřiadvacetihodinová služba, během níž je nutné přepravovat k pacientům i různé přístroje, jako například infúzní pumpy, stojany a další pomůcky, by se neobešla bez dobrého automobilu.
 
Nové vozidlo značky Fabia combi v typicky červené barvě představil Pokojný přístav 30. června v rámci charitního Sluníčkového odpoledne. Na jeho nákup věnovala Nadace ČEZ částku 250 tisíc korun, celkové náklady pak činily 300 tisíc korun. Vůz oficiálně předal primátor města Opavy a člen dozorčí rady Nadace ČEZ Zbyněk Stanjura, který vyjádřil naději, že nová Fabia bude jezdit bez závad a bez nehod. Zároveň vyzdvihl důležitost služby, kterou Pokojný přístav poskytuje nevyléčitelně nemocným v terminálním stádiu choroby. Nutno podotknout, že hospic Charity Opava je jediným mobilním hospicem v Opavě a za tři roky svého trvání se tým zdravotníků postaral o téměř dvě stovky klientů.
 
„Umožňujeme umírajícím uzavřít život důstojně, ve známém prostředí domova a v kruhu svých blízkých. Naši pomoc potřebují jak nemocní, tak také jejich rodiny. Díky novému autu jsme mohli rozšířit své služby,“ uvedla vedoucí Sekce pomoci seniorům a zdravotnických zařízení Charity Opava Petra Thiemlová.
 

Děkujeme partnerům