Noc kostelů nabídne zajímavé akce

16.05.2014 - Více než 140 kostelů, kaplí a modliteben se otevře v pátek 23. května v ostravsko-opavské diecézi návštěvníkům během letošní Noci kostelů. Bude mezi nimi také kostel sv. Petra a Pavla v Jaktaři, kde na návštěvníky čeká zajímavý doprovodný program.

Více než 140 kostelů, kaplí a modliteben se otevře v pátek 23. května v ostravsko-opavské diecézi návštěvníkům během letošní Noci kostelů. Bude mezi nimi také kostel sv. Petra a Pavla v Jaktaři, kde na návštěvníky čeká zajímavý doprovodný program.

Akce začne v 17.30 hodin dětskou mší svatou, po níž bude od 18.30 do 19.45 hodin pro děti připraveno na faře výtvarné tvoření s překvapením. Dospělí návštěvníci jsou zváni od 18.30 hodin k procházce kostelem s historikem Mgr. Petrem Tesařem. Následovat bude malý večerní koncert, na němž zazpívá rodina Larischova a hudebníci  K. Salzmannová, J. Smolková, E. Konečná,  a J.  Hon.. Svou produkci předvede také písničkář J. Černý. Jaktařskou Noc kostelů zakončí od 21.30 do 22.30 hodin ztišení při svíčkách s modlitbami a zpěvy z Taizé.

Pro všechny návštěvníky  jsou připraveny poutnické pasy, v nichž najdou zajímavé informace o všech přihlášených kostelích a modlitebnách. Tyto pasy si můžete již nyní zdarma vyzvednout ve Sluně, Prostoru pro dobrá řešení Obchodního centra Breda & Weinstein, v informačním středisku na Hlásce nebo v knihovně v Domě kultury P. Bezruče.  Podrobné a aktuální informace ze všech kostelů na Opavsku najdete na adrese www.nockostelu.cz
 

Děkujeme partnerům