Nevidomý Ondřej Šerík střílel na střelnici ostrými

30.04.2013 - V pátek 19. dubna se nevidomému obyvateli Domu ve Vlaštovičkách – Ondřeji Šeríkovi splnilo jedno z jeho velkých přání – zastřílet si na střelnici z opravdové zbraně.
V pátek 19. dubna se nevidomému obyvateli Domu ve Vlaštovičkách – Ondřeji Šeríkovi splnilo jedno z jeho velkých přání – zastřílet si na střelnici z opravdové zbraně. Na kryté střelnici BOIS v Opavě, kde střelba probíhala, doprovodila Ondřeje jedna ze zaměstnankyň domu Hana Haasová, která akci na střelnici domluvila. Pro samotného Ondřeje to nebylo úplně první setkání se střelnými zbraněmi, již dříve v rámci své vojenské služby, když ještě zcela normálně viděl, střílel v rámci vojenského výcviku z pistole a samopalu na terč.
Na střelnici v Opavě vše začalo krátkou instruktáží, kdy pod vedením majitele střelnice si Ondřej několik zbraní osahal, jak se s nimi manipuluje a mačká spoušť nanečisto. Pak obdržel několik ostrých nábojů (počet se u jednotlivých zbraní lišil) a začal střílet na terč umístěný 10 metrů před střelcem.
„Zastřílel jsem si z pistole, z malorážky, z bubínkového revolveru a dokonce i ze samopalu Škorpion, bylo to vzrušující a plánuji, že si to brzy opět zopakuji,“ prozradil Ondřej.
„Nejlépe se mi ovšem střílelo z odlehčené pistole, s kterou se mi dokonce podařilo několikrát trefit terč,“ pochlubil se Ondřej Šerík.
Vůně střelného prachu se mu sice líbí, ale že by se střelbě začal pan Ondřej věnovat pravidelně, to prý neplánuje. „Je to pro mě příliš nákladné, takže zatím zůstanu pouze u střílení příležitostného,“ dodal na závěr Ondřej Šerík z Vlaštoviček.

Děkujeme partnerům