Nevidomý obyvatel Domu pro zrakově postižené popisuje v novém čísle „Vlaštofky“ návštěvu Slezského divadla v Opavě

18.04.2011 - Ve čtvrtek 14. dubna vyšlo nové číslo občasníku Vlaštofka, na jehož obsahu se podílejí sami obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Uvádíme zde jeden z článků, kde nevidomý Petr Vrána, obyvatel domu ve Vlaštovičkách, popisuje návštěvu Slezského divadla v Opavě.
Ve čtvrtek 14. dubna vyšlo nové číslo občasníku Vlaštofka, na jehož obsahu se podílejí sami obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené.
 
Uvádíme zde jeden z článků, kde nevidomý Petr Vrána, obyvatel domu ve Vlaštovičkách, popisuje návštěvu Slezského divadla v Opavě.

PYTLÁKOVA SCHOVANKA ANEB JAK JSEM BYL PO LETECH V DIVADLE
 
V sobotu 26. března jsme se vydali do Slezského divadla na představení. Bylo nás 8 obyvatel a 4 zaměstnanci domu jako doprovod. Já osobně jsem v divadle nebyl řadu let, takže jsem byl řádně nervózní. Slezské divadlo prošlo nedávno rozsáhlou rekonstrukcí a bylo trprve nedávno znovuotevřeno veřejnosti. V sobotu jsme jeli na dopolední představení, které začínalo v 10 hodin. Doposud jsem netušil, že se dá do divadla chodit také dopoledne, měl jsem za to, že představení bývají obvykle až večer. Ale asi jsou lidé zvyklí chodit do divadla i dopoledne, prtože bylo téměř vyprodáno. Odložili jsme si svrchníky v šatně a vydali se na svá místa. Já jsem seděl v druhém patře téměř úplně nahoře. Hráli Pytlákovu schovanku, což je taková hudební komedie. Během přestávky jsem si s doprovodem zašel pro občerstvení, a když se znovu ozval zvonek, který připomnal, že již brzo začne pokračování, vydali jsme se zpět na svá místa. Představení trvalo více než dvě hodiny. I když nevidím, tak se mi Pytlákova schovanka na poslech moc líbila. Zazněla zde řada písniček a známých šlágrů. Po představení jsme si zašli na oběd do blízké restaurace. Protože mi za celé dopoledne celkem vyhládlo, přišlo mi to opravdu vhod. A hned poté jsme zamířili k zastávce na zpáteční cestu do Vlaštoviček. Když jsme dorazili zpět do domu, začalo zrovna pršet, takže jsme byli všichni rádi, že nám to s počasím takhle šťastně vyšlo. Už se těším, až se zase vydáme do divadla, nebo někam za kulturou.
Petr Vrána
V novém čísle Vlaštofky naleznete mimo jiné také rozhovor s bývalou vedoucí Domu sv. C. a M. – Petrou Hrbáčovou, která se po třech letech mateřské dovolené vrátila do zaměstnání.
 
Pokud byste si chtěli nové číslo občasníku „Vlaštofka“ přečíst celé, obraťte se mailem na adresu burda@charitaopava.cz, rádi Vám jej zašleme.

Děkujeme partnerům