Nevidomá Iveta Dunková získala na soutěži zvláštní cenu poroty (VIDEO)

29.05.2014 - Iveta Dunková – nevidomá obyvatelka z Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách, která uspěla v oblastním kole pěvecké soutěže Začarovaná písnička, obdržela ve finálovém kole cenu Rotary klubu a publika. Finálové kolo se uskutečnilo 19. května v prostorách kostela sv. Václava v Opavě a bylo rozděleno do dvou věkových kategorií.
Iveta Dunková – nevidomá obyvatelka z Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách, která uspěla v oblastním kole pěvecké soutěže Začarovaná písnička, obdržela ve finálovém kole cenu Rotary klubu a publika. Finálové kolo se uskutečnilo 19. května v prostorách kostela sv. Václava v Opavě a bylo rozděleno do dvou věkových kategorií.
V první věkové kategorii (do 16 let) soutěžilo 10 handicapovaných soutěžících, v druhé věkové kategorii (nad 16 let) bylo přihlášeno 9 amatérských zpěváků a zpěvaček. Iveta Dunková se sice neumístila mezi prvními třemi, ale přesto byla odměněna speciální cenou poroty, když si vybrala velmi těžkou písničku od Věry Špinarové „Hej lásko, nečekej“. „Kupodivu jsem tentokrát nebyla vůbec nervozní. Když jsem se postavila před publikum, tak má předchozí tréma zmizela. Jsem spokojená, konkurence tady byla opravdu velká,“ řekla po svém soutěžním zpěvu paní Iveta. První místo získala v kategorii do 16 let Hanička Silná a v kategorii nad 16 let Michal Drozd.

Děkujeme partnerům