Někteří lidé na věž prostě nedosáhli

02.06.2008 - Věž solidarity a pochopení, tak by se dala nazvat věž z cihel, která rostla v posledním květnovém týdnu na Horním náměstí v Opavě. Věž složená z benefičních cihel byla tak vysoká, že zdaleka ne všichni lidé dokázali na horní patro vložit svou cihlu bez pomoci žebříku.

V Moravskoslezském kraji se do celonárodní sbírky Akce cihla zapojuje již třetím rokem Charita Opava. Sbírá tak prostředky na pořízení bytu pro mentálně postižené. V letošním roce byt projde rekonstrukcí a bude poskytnut v rámci chráněného bydlení mentálně postižené osobě.

Výsledky sbírky ukazují na štědrost a velkorysost dárců. V pondělí jste přispěli částkou 8.308,50 korun, v úterý částkou rovných 16.000 korun a ve středu 16.699 korun a ve čtvrtek to bylo 17.594 korun.

Také v poslední den sbírky na Horním náměstí ve čtvrtek 29. května byl ve znamení kvalitního hudebního programu. Vystoupili Romane čaja, Opavský dechový orchestr, bubenický orchestr Boris a Expedice Apalucha.

Prodej cihel podpořili fotbalista týmu Slovan Liberec Jan Nezmar, Petr Czudek, reprezentant basketu ČR, hráč BK Opava a Andreas Drastík, asistent 1-2 Gl. Tito sportovci se představili na pódiu a poté se úspěšně chopili prodeje benefičních cihel. Došlo i na fotografování a podpisy pro sportovní fanoušky.

Jestliže jste nestihli přijít na náměstí a zakoupit si benefiční cihlu, nezoufejte. Do 13. června se můžete zastavit v charitním obchodě Krámku u Josífka nebo v supermarketu Terno, kde si cihlu můžete zakoupit.

Děkujeme všem účinkujícím, dobrovolníkům a sponzorům, ale i vám všem, kteří jste přišli a podpořili dobrou věc. Děkujeme.