Návštěva Betlémů v Opavě a okolí nevidomé klienty zaujala

20.01.2014 - Ve středu 8. ledna se vydali klienti Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách spolu se zaměstnankyněmi zařízení na prohlídku několika Betlémů, které se nacházejí ve třech blízkých kostelech a také v kapli sv. Anny v obci Jamnice. Postupně tak navštívili kostel sv. Petra a Pavla v Opavě-Jaktaři, kapli v Jamnici, kostel Narození Panny Marie ve Stěbořících a nakonec kostel Nejsvětější Trojice v Hlavnici.

Ve středu 8. ledna se vydali klienti Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách spolu se zaměstnankyněmi zařízení na prohlídku několika Betlémů, které se nacházejí ve třech blízkých kostelech a také v kapli sv. Anny v obci Jamnice. Postupně tak navštívili kostel sv. Petra a Pavla v Opavě-Jaktaři, kapli v Jamnici, kostel Narození Panny Marie ve Stěbořících a nakonec kostel Nejsvětější Trojice v Hlavnici.

Všechny Betlémy si mohli klienti osahat a podrobně „prohlédnout“. Na všech navštívených místech byla vždy osoba, která se nevidomým klientům věnovala a snažila se odpovědět na otázky, které návštěvníky zajímaly. Např. v kostele v Opavě-Jaktaři otec Petr Kříbek vysvětloval význam jednotlivých postav vystavených v tamním Betlému. Navíc klienti využili příležitosti a v několika svatostáncích si i zazpívali oblíbené koledy. „Mě osobně se tento výlet ohromně líbil, člověk se dozvěděl spoustu zajímavých informací a navíc jsme si mohli zazpívat na tak úžasných místech,“ zhodnotil návštěvu Betlémů v Opavě a blízkém okolí jeden z nevidomých klientů domu pan Petr Vrána.

Děkujeme partnerům