Náš partner EKOLAMP představil nový design pro svá sběrná místa

27.12.2023 - V novém designu začala označovat svá sběrná místa firma EKOLAMP. Kolektivní systém EKOLAMP, který zajišťuje zpětný odběr a recyklaci vysloužilých světelných zdrojů a dalších elektrozařízení, úzce spolupracuje také s Chráněnými dílnami Charity Opava. Právě zde se totiž nebezpečný elektroodpad ekologicky likviduje.

Každé místo zpětného odběru musí být správně označeno. EKOLAMP zvolil novou grafiku pro své bannery, plakáty a samolepky. Pro označení sběrných dvorů a dalších venkovních sběrných míst jsou určeny především PVC bannery s ocelovými oky, díky nimž jdou dobře připevnit například na plot. Materiál odolává povětrnostním podmínkám a tisk je rovněž uzpůsoben venkovnímu použití. Velikost bannerů je 59 x 85 cm. Ve stejném designu jsou také plakáty, které jsou určeny zejména do vnitřních prostor. Jsou vyrobené z papíru a pro větší odolnost pokryté laminovací vrstvou. Kulaté samolepky o průměru dvanáct centimetrů jsou určené zejména k nalepení na dveře obchodů či jiných provozoven.

Více informací najdete ZDE.

Chráněná dílna Charity Opava, která zaměstnává na 170 lidí s různými handicapy, sídlí na ulici Přemyslovců 37D na samém konci Jaktaře. Technická dílna je zaměřena na zpracování klasických i nebezpečných odpadů, zejména elektroodpadu, a nabízí i skartaci dokumentů včetně jejich odvozu. Přispívá tak k řešení problému ekologické likvidace odpadů v opavském regionu.