Na závodě JOY RUN zvítězili všichni

24.05.2019 - Deset klientů Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené se 19. května v opavských Městských sadech zúčastnilo běžeckého závodu s handicapem JOY RUN. Tento asistovaný běžecký závod se snaží začlenit handicapované osoby mezi jejich vrstevníky a odbourat bariéry mezi zdravými a postiženými lidmi.

Součástí každého týmu, závodícího na šestikilometrové trase, byl vždy jeden handicapovaný člověk, kterého ostatní vezli na speciálně upraveném vozíčku. Šestičlenné týmy byly rozděleny do čtyř kategorií: studenti škol, firmy a společnosti, sportovní kluby a veřejnost. Vlaštovičky byly zařazeny do kategorie firmy, a tak s klienty běžela mužstva Ostroje a Tevy.

Závodu se letos zúčastnil rekordní počet týmů škol, společností, sportovních klubů i zájemců z řad široké veřejnosti. “Za Vlaštovičky jsme zde byli podruhé a opět se vše báječně vydařilo, vyšlo nám počasí a vládla skvělá atmosféra,“ říká vedoucí Vlaštoviček Zuzana Janků.

Vítězi závodu JOY RUN byli nakonec všichni účastníci, závodníci včetně klientů Vlaštoviček obdrželi medaili a pohár. Výtěžek akce poté putoval na zakoupení speciálně upravených vozíčků, ve kterých se účastníci vezli. Ty budou předány organizacím, pečujícím o handicapované osoby.

Kromě závodu byl v parku připraven také doprovodný program, vystoupily hudební kapely, taneční uskupení i sportovní nadšenci.

Děkujeme partnerům