Na sv. Václava si můžete vyzkoušet svět nevidových

18.09.2019 - Již tradičně je ve Vlaštovičkách 28. září spjato nejen se svátkem sv. Václava a Dnem české státnosti, ale také s výročím založení zdejšího Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené. Letos si ho zde připomenou již po dvacáté třetí a opět k sobě při této příležitosti pozvou širokou veřejnost, pro kterou je připraven zajímavý program.

Oslavy začnou jako již tradičně ve 14 hodin mší svatou, kterou bude v kapli Domu sv. Cyrila a Metoděje sloužit opavský děkan Jan Czudek. Poté se již velcí i malí návštěvníci mohou těšit na mnoho atrakcí. Na děti bude čekat se skvělou zábavou klaun, skákací hrad a stejně jako loni se mohou projet i na poníkovi.

V Domě sv. Cyrila a Metoděje bude připravena výstava obrazů o zrakovém a mentálním postižení a také zajímavý zážitkový seminář, na němž se návštěvníci dozvědí mnohé o průvodcovství nevidomých osob i o tom, jak se správně používá bílá hůl. Na malou chvíli se také budou moci ponořit do světa nevidomých a vyzkoušet si za pomocí různých přístrojů poslepu nalít nápoj, namazat rohlík, poznat předměty, napsat jméno na Pichtově psacím stroji a mnoho dalšího.

Samozřejmostí je bohaté občerstvení i hudební vystoupení. „Přijďte k nám prožít pěkné sobotní odpoledne, těšíme se na Vás,“ vzkazuje vedoucí Domu sv. Cyrila a Metoděje Zuzana Janků. Vstup i všechny atrakce jsou tradičně zdarma.

Děkujeme partnerům