Na stavění májky nám nakonec zasvítilo sluníčko (+ video)

30.04.2019 - Májka na dvoře ředitelství Charity Opava v Jaktaři stojí! A přestože to od samého rána vypadalo na déšť, nakonec nám v úterý 30. dubna dopoledne při jejím vztyčování na chvíli dokonce zasvítilo sluníčko.

Bude, nebo nebude pršet? Celé ředitelství Charity Opava už od rána 30. dubna sledovalo zataženou oblohu a předpovědi počasí, z nichž některé hrozily silnějším deštěm, jiné slibovaly jen slabé mrholení. Na deset hodin dopoledne jsme totiž svolali do Jaktaře charitní zaměstnance, klienty i příznivce, aby spolu s námi slavnostně vztyčili májku. Že by mohlo alespoň na chvíli zasvítit sluníčko, nemohl předpokládat nikdo. A přece!

Těsně před desátou hodinou se mraky začaly trhat a už bylo jisté, že nám na krásné stuhy, které vyrobily jednotlivá střediska Charity Opava a na májku je navázali klienti Radosti, nakonec nezmoknou. Přes studené počasí se nakonec na dvoře ředitelství v Jaktaři sešlo více než sto lidí, kromě místních přijeli také klienti z Vlaštoviček nebo Chráněného a podporovaného bydlení, dorazil i otec Mirek z jaktařské farnosti. Chybět nemohly ani děti z jaktařské mateřské školy, které předvedly pásmo jarních písniček a říkánek.

Ředitel Charity Opava Jan Hanuš při slavnostním přivítání zarecitoval z Máchova Máje a všechny vyzval, ať nezapomenou 1. května pod rozkvetlým stromem políbit někoho blízkého. A jak je vidět z úvodní fotografie, některým se ani nechtělo čekat až na 1. máje.

Májka bude stát na dvoře ředitelství v Jaktaři až do středy 29. května. Její kácení bude opět příležitostí se neformálně potkat s lidmi Charity Opava u zajímavého programu i malého pohoštění. Už teď všechny zveme!

Děkujeme partnerům