Na Sportovním dni pro hospic vás čekají hry, které jinde nepotkáte

06.09.2023 - Sportovní den - dopoledne plné zábavy pro děti i dospělé chystá na sobotu 16. září Charita Opava společně s Okresním fotbalovým svazem. V pořadí šestý ročník soutěží v netradičních sportovních disciplínách má letos název Sportovní den pro hospic a proběhne od 9 do 13 hodin na fotbalovém hřišti v Opavě-Kylešovicích. Výtěžek této benefiční akce, které se účastní řada soukromých firem, měst, obcí i občanů, je určen pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav.

Již pětkrát se v Kylešovicích sešli Opavané, aby si společně s klienty Charity Opava a dalších sociálních organizací vyzkoušeli v areálu zdejšího fotbalového hřiště na ulici U Hřiště originální hry, se kterými se jinde nepotkají. Nejinak tomu bude i letos v září. Soutěžit se bude například v jízdě na invalidním vozíku, hře showdown, kterou používají především nevidomí, zvukové střelbě či jízdě na dvoukole. Síly si budou moci návštěvníci změřit také ve speciálních ruských kuželkách, fotbalovém slalomu a dalších velmi netypických disciplínách. Netřeba dodávat, že na soutěžící opět kromě diplomů čekají také zajímavé ceny.

Součástí Sportovního dne pro hospic bude tak jako každý rok i letos bohatý doprovodný program. Návštěvníky z řad malých i větších čeká ukázka policejní a hasičské techniky, svou práci předvedou psovodi z řad Policie ČR a připraveno je kromě dalšího také kytarové vystoupení a vystoupení taneční školy Dance4Life.

Mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav, jemuž bude výtěžek z akce určen, doprovází v domácím prostředí v posledních dnech života lidi z Opavy a okolí. Jeho provoz je ovšem finančně velmi náročný a bez příspěvků sponzorů a dárců by ho Charita Opava nemohla provozovat v tak velké míře, aby uspokojila všechny žadatele o tuto velmi ceněnou službu. Během prvního ročníku Sportovního dne se vybralo přes 73 tisíc korun, druhý i třetí ročník přinesl Pokojnému přístavu částky přes 120 tisíc korun a čtvrtý ročník vynesl přes 177 tisíc korun. Vzhledem k ekonomickým problémům, které dolehly na řadu firem i domácností, dosáhl výborného výsledku také loňský Sportovní den pro hospic, na kterém se vybralo přes 140 tisíc korun.

Sečteno a podtrženo – v sobotu 16. září budeme moci prožít zábavné dopoledne a pomoci u toho dobré věci. „Srdečně zveme,“ vzkazují pořadatelé akce, nad kterou převzal patronát senátor Herbert Pavera.

--------------------------------------------------

Provoz mobilního hospice Pokojný přístav je finančně velmi náročný, a tak budeme rádi za Vaši pomoc. Přispět můžete převodem na náš účet 154872573/0300, VS 20.

sportovní_den_letaček_final.pdf sportovní_den_letaček_final.pdf 674 kB