Na Sluníčkovém odpoledni bylo lidu jako v Kravařích na odpustu

23.06.2017 - Jako v Kravařích na odpustu. Tak to chvílemi vypadalo na Sluníčkovém odpoledni, pořádaném v pátek 23. června Charitou Opava v areálu ředitelství v Jaktaři. Tolik lidí, jako tentokrát, ještě nedorazilo za celou osmnáctiletou historii této akce pro koledníky Tříkrálové sbírky i širokou veřejnost.

Jako v Kravařích na odpustu. Tak to chvílemi vypadalo na Sluníčkovém odpoledni, pořádaném v pátek 23. června Charitou Opava v areálu ředitelství v Jaktaři. Tolik lidí, jako tentokrát, ještě nedorazilo za celou osmnáctiletou historii této akce pro koledníky Tříkrálové sbírky i širokou veřejnost.

Sluníčkové odpoledne se každý rok nese v jednotném stylu, tentokrát to bylo v duchu putování „Z pohádky do pohádky“. A protože nám letos přálo i počasí, mohli si děti i rodiče užívat jak výborného občerstvení, tak bohatého programu. A vybírat bylo skutečně z čeho – hned po přivítání, kterého se zhostil Pan Tau alias ředitel Charity Opava Jan Hanuš následovala vystoupení dětí z Mateřské školy Sluníčko a klientů sociálně terapeutické dílny Radost, pohádka opavského loutkového divadla Rarášci „Čarování z bedny aneb pohádka O červené Karkulce“, filmy v kině Oko, řádění na skákacím hradě nebo malování na obličej. Zájemci se mohli v kostýmech vyfotit ve speciálním fotokoutku, vybarvit si perníkovou chaloupku, povozit na poníkovi, ale také si dopřát okružní jízdu Jaktaří v nefalšovaném kočáře, taženém dvojspřežím.

Na všechny děti, které zvládly soutěžní úkoly, čekaly odměny. Předtím ale musely například projít se zavázanýma očima jen s pomocí slepecké hole úzkým tunelem, foukáním dopravit do cíle lodičku ve šmoulí zahrádce, zachránit les tím, že správně vytřídí odpad, soutěžit ve skákání v pytlích a mnoho a mnoha dalšího.

Díky sponzorům čekalo na děti hned při vstupu občerstvení ve formě jupíků, díky vedru také přišly vhod zdarma rozdávané nanuky. Na dračku šlo i občerstvení, podávané díky řadě sponzorů za hubičku. A tak se například muselo hned dvakrát utíkat do nedalekého obchodu pro marmeládu, aby mohli obsluhující u stánků, kteří se celé odpoledne nestihli zastavit, obsloužit všechny zájemce o výborné palačinky.

Sluníčkové odpoledne se již stalo tradiční a stále populárnější akcí, kterou končí školní rok a otevírají se prázdniny. Mezi hosty tak bylo možno potkat nejen stávající, ale také bývalé zaměstnance a klienty Charity Opava, mnoho koledníků Tříkrálové sbírky i řadu lidí, kteří se přišli podívat poprvé. „Jsme moc rádi, že se naše Sluníčkové odpoledne setkává s takovým zájmem, děkujeme všem, kteří dorazili a přejeme krásné léto a dovolené,“ vzkazuje všem hlavní organizátorka akce Marie Gilíková.

Ať žijí prázdniny – a za rok zase na Sluníčkovém odpoledni na viděnou!

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům