Na ples Mravenečku přišel i Lionel Messi

17.05.2023 - Znáte ten vtip, jak se sejde čarodějnice, jeptiška, pankáč, fotbalista Lionel Messi a indián? Určitě neznáte, protože to není vtip. Přesně takto totiž v pondělí 15. května vypadal maškarní ples klientů a zaměstnanců denního stacionáře Mraveneček. A různých postav se v sídle Mravenečku na Neumannově ulici v Opavě sešlo daleko více.

Květen sice není právě typickým měsícem na pořádání maškarních bálů, ale v Mravenečku se dlouho potýkali s nemocností a nechtěli klienty o zážitek z bálu, který je zde již mnoho let tradicí, ochudit. „Ale termín není podstatný, maškarák jsme si užili i v květnu,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Předchozí ročníky byly často tematicky laděné, letos ale nechali výběr masky na fantazii každého z účastníků.

Klienti i i pracovníci si dali záležet a tak se bylo na co koukat. V Mravenečku přivítali Červenou Karkulku, kouzelníky, klauna, čertici, krásnou dámu z 1. republiky a mnoho dalších masek, mezi nimiž nechyběl ani světoznámý fotbalista Lionel Messi.

Jak už to na maškarních plesech Mravenečku bývá, tančilo se, soutěžilo a na závěr nechyběla ani tradiční tombola, ze které si odnesli výhru všichni. Klienti si mezi sebou také volili nejhezčí masku, kterou získal klient Lukáš. Mezi pracovníky se nejvíce líbila kouzelnice Lucka, dáma z První republiky a také divoký motorkář.

Děkujeme partnerům