Na oslavě ve Vlaštovičkách si mohl z bohatého programu vybrat každý (VIDEO)

02.10.2012 - Letošní oslava 16. výročí otevření Domu pro zrakově postižené se vydařila a vybrat si z bohatého zábavně kulturního programu mohl opravdu každý. Jak se již stalo zvykem, oslava se uskutečnila v Den státního svátku 28. září a i díky příjemnému počasí si našlo cestu do Vlaštoviček opět dostatek návštěvníků.

Letošní oslava 16. výročí otevření Domu pro zrakově postižené se vydařila a vybrat si z bohatého zábavně kulturního programu mohl opravdu každý. Jak se již stalo zvykem, oslava se uskutečnila v Den státního svátku 28. září a i díky příjemnému počasí si našlo cestu do Vlaštoviček opět dostatek návštěvníků.

Oslava samotná byla zahájena mši svatou, kterou celebroval v kapli domu otec Petr Kříbek.

Kdo měl zájem, mohl si potom v doprovodu vedoucí domu Romany Malečkové či její zástupkyně Zuzany Janků prohlédnout prostory zařízení.

Mezitím po počátečních technickým problémech zahájila venku své vystoupení country kapela Fram ze Slavkova.

V kapli domu následně členové skupiny Střemkoš představili básně Jarmily Cholinské. Členové tohoto komorního vystoupení o lásce a smrti byli na konci odměněni po zásluze dlouhým potleskem. Stejně tak, jako děti z jaktařské farnosti, kteří návštěvníkům představili prostřednictvím divadla sv. Zdislavu.

V chráněné dílně, kde zaměstnanci mezitím prezentovali své výrobky, bylo otcem Petrem Kříbkem žehnáno novému autu a keramické peci.

Slavnost pokračovala pod taktovkou Framu až do večerních hodin.

Děkujeme partnerům