Na oslavě svátku sv. Cyrila a Metoděje

07.07.2008 - V odpoledních hodinách se v sobotu 5. července uskutečnila v prostorách Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách oslava svátku patronů tohoto Domu – sv. Cyrila a Metoděje. Přestože tomu zpočátku počasí nenapovídalo - vždyť celé dopoledne bylo zataženo a pršelo, ještě v průběhu slavnostní mše se mraky na obloze rozestoupily a po zbytek odpoledne již svítilo hřejivé sluníčko.
V odpoledních hodinách se v sobotu 5. července uskutečnila v prostorách Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách oslava svátku patronů tohoto Domu – sv. Cyrila a Metoděje. Přestože tomu zpočátku počasí nenapovídalo - vždyť celé dopoledne bylo zataženo a pršelo, ještě v průběhu slavnostní mše se mraky na obloze rozestoupily a po zbytek odpoledne již svítilo hřejivé sluníčko.

Mše, kterou celebroval otec Augustynowicz, byla zahájena v kapli Domu v 15 hodin. Po ní se mohli všichni přítomní seznámit s chodem Domu, osahat si všechny dostupné pomůcky, které nevidomým a slabozrakým obyvatelům usnadňují život. Značnou pozornost návštěvníků budily vystavené výrobky, které zde handicapovaní zaměstnanci Chráněné dílny prezentovali. Na provizorním pódiu se vystřídala „domácí“ skupina Zpívající kytky s Janou Palachovou, která ve Vlaštovičkách byla jako interpret poprvé.

Děkujeme partnerům