Na koledníky čekalo v kině Mír losování o atraktivní ceny i promítání filmu

09.02.2023 - Ve švech praskalo v úterý 7. února v podvečer opavské kino Mír, do kterého přišli na pozvání Charity Opava koledníci letošní Tříkrálové sbírky, aby se zúčastnili slavnostního vyhlášení výsledků, losování o atraktivní ceny a promítání filmu jako odměny. Pokud by ale dorazili všichni, kteří se letos to Tříkrálové sbírky zapojili, muselo by se kino Mír nafouknout na trojnásobnou velikost. Tolik dobrých lidí se letos zapojilo do koledování, které na Opavsku vyneslo úctyhodných 2.785.661 korun.

Na své si při losování, které bylo z publika doprovázeno nadšenými výkřiky vítězů a jejich kamarádů, přišli úplně všichni. Moderující Terezka Smolková spolu s koordinátorkou Tříkrálové sbírky Marií Hanušovou nejprve vylosovaly tři poukazy do charitního Wellness centra jako odměnu za práci koordinátorů v obcích a zasloužilých koledníků z řad dospělých. „Za to, jak se do sbírky zapojují, by si určitě dobrou masáž zasloužili všichni,“ ocenila jejich obětavost Marie Hanušová.

Pak nastal čas vyhlásit výherce soutěže o nejlepší tříkrálové foto, do které koledníci poslali více než šedesát snímků. Ceny jim předávali radní Charity Opava Jan Petkov a fotograf a zaměstnanec sociálně terapeutické dílny Radost Petr Kubesa, kteří zastoupili nemocnou redaktorku Terezu Pustkovou. Vítězové obdrželi knižní poukázky do Karmelitánského knihkupectví v Opavě a jejich fotografie otiskne týdeník REGION OPAVSKO, který je partner soutěže. Autory vítězných fotografií jsou: 1. místo Lucie Martínková z Velkých Hoštic, 2. místo Adéla Gracová ze Stěbořic a 3. místo Eliška Latoňová z Oldřišova. Komise také udělila zvláštní cenu za technické provedení Ludmile Kuzníkové z Opavy.

Největší vřava se strhla během losování o hodnotné stavebnice LEGO pro mladší koledníky, a při následném losování o elektroniku a mobilní telefony určené starším dětem. Nejprve se losovaly kupóny, které koledníci odevzdávali za každý den koledování. Zde měli největší štěstí v mladší kategorii Elen Švanová (Dolní Životice), Edita Králová (Vávrovice), Mikuláš Hanske (Velké Hoštice), Jakub Laifert (Jaktař), Josef Vajďák (Stěbořice), Jůlie Dušková (Mikolajice), Adéla Zahlová (Stěbořice), Ondra Laifert (Jaktař), Jakub Stiborský (Litultovice) a Tereza Lhotská (Slavkov).

Pak ale dostali šanci vyhrát stavebnici LEGO také všichni přítomní. Z osudí bylo nejprve vylosováno číslo řady, a když všichni, kteří v ní seděli, plni napětí povstali, losovala se ještě čísla dvou sedadel. LEGO si tak mohlo odnést několik dalších šťastlivců.

Adrenalin na závěr losování stoupal u koledníků ve starší kategorii, které čekala hodnotná elektronika. Radovat se nakonec mohli Sofie Heimová z Hněvošic a Olivie Křivková z Jaktaře, které vyhrály power banku, Jindřich Martínek z Opavy, který si odnesl bluethoot sluchátka a Veronika Lenková z Jaktaře a Kryštof Halfar z Chlebičova, kteří vyhráli bluetooth reproduktor. Nejcennější výhru, kterou byl chytrý mobilní telefon, získali Tonička Pavelková z Jaktaře, Ema Jírová z Opavy, Matyáš Moravec z Opavy a Nikola Ondráčková z Opavy. Blahopřejeme!

Na všechny koledníky, kterým na závěr poděkovala vedle Marie Hanušové také ředitel Charity Opava Jan Hanuš, pak čekalo malé občerstvení a promítání japonského animovaného filmu Mirai – dívka z budoucnosti. Tím ale poděkování Charity Opava za jejich ochotu zapojit se do dobré věci nekončí. O jarních prázdninách na ně čeká bruslení na opavském zimním stadionu a v dubnu je pozveme na tříkrálové koupání do aquaparku v Kravařích.

Tak zase na shledanou při Tříkrálové sbírce 2024!

Děkujeme partnerům