Na Horním náměstí roste zeď

14.06.2007 - Včera 12. června na Horním náměstí Opavy zněla hudba různých žánrů. Úterní doprovodný program Akce cihly se povedl. Moderátor Aleš Juchelka se zhostil svého úkolu na jedničku. Nejen že uváděl jednotlivá čísla programu, ale stačil pokládat účinkujícím všetečné otázky, k nepříliš velkému nadšení dotazovaných, ale o to většímu pobavení diváků.
Ve středu 13. června na Horním náměstí v Opavě opět povyrostla zeď z benefičních cihel. Během doprovodnému programu, ve kterém mimo jiné vystoupil i Petr Bende, mnoho lidí využilo možnost a namalovali či napsali vzkaz na cihlu, kterou pak vložili do zdi věže.

Mezi včerejší vystupující patřilo CHA CHA Divadlo, jehož herci jsou klienty rehabilitačních dílen. Po divadelním představení vystoupil Karel Kostera s chlapeckým pěveckým sborem ze Stěbořic, kteří dle očekávání zazpívali na výbornou. Jako přídavek zazpívali píseň J. Nohavici Tři čuníci jdou. Velkým zážitkem byl také opavský akordeonový orchestr (ZUŠ). Bohužel během jejich vystoupení začalo poprchávat a tak zůstali jen skalní příznivci.

Pro mnohé byl nezapomenutelný zážitek ze setkání s Petrem Bende. Ten svůj zpěv doprovázel hrou na kytaru. Zazněly skladby z nového alba Život ve vteřinách cz. Své asi půl hodinové vystoupení zakončil autogramiádou, kde ochotně rozdával fotografie s podpisem. S mnohými fanoušky trpělivě pózoval před fotoaparáty.

Doprovodný program Akce cihla zakončila ostravská skupina Kuličky štěstí. Mnozí posluchači či náhodní chodci s nedůvěrou poslouchali první tóny, ale za chvíli byli překvapení melodičnosti skupiny. Celý doprovodný program moderoval Aleš Juchelka. Svým osobitým způsobem zaujal všechny posluchače. „Jsem tady v Opavě na Akci cihla rád. Líbí se mi tato dobročinná akce a vím, že výtěžek poslouží dobré věci,“ řekl na závěr programu Aleš Juchelka.

Velké poděkování patří všem účinkujícím, dobrovolníkům, ale i vám všem, kteří jste doposud přispěli zakoupením benefiční cihly.
Marek Chovanec

Děkujeme partnerům