Na festivalu Slunovrat se vedle světových hvězd představí také Charita Opava

22.06.2022 - Charita Opava bude opět součástí festivalu Slunovrat, který letos neproběhne na rozdíl od předchozích let v Hradci nad Moravicí, ale v řadě historických budov v centru Opavy. V termínu od čtvrtku 23. do soboty 25. června se zde budou prezentovat Chráněné dílny Charity Opava a sociálně terapeutická dílna Radost. Po celou dobu také bude svou lahodnou kávu nabízet Kavárna pro Radost.

Festival Slunovrat každý svůj ročník spojuje s charitativní akcí. Uspořádal například úspěšnou crowdfundingovou sbírku na elektrický invalidní vozík pro bývalou klientku Domu sv. Cyrila a Metoděje básnířku Helu Jombíkovou, a podílel se také na sbírce na pojízdnou motokavárnu klientů Radosti.

Letos Slunovrat uvede v krásném prostředí parku kolem Ptačího vrchu v Opavě rovnou celou Zónu charitní inspirace. Ve spolupráci s komunitním plánem Opavy se v ní představí řada organizací, které se v neziskovém sektoru věnují sociální a charitativní práci. V neplacené zóně čeká na návštěvníky celá řada vystoupení a  nabídek různých výrobků a občerstvení. Chráněné dílny Charity Opava nabídnou své originální keramické, šité a další výrobky, stánek Radosti kromě svých výrobků přijde také s různými aktivitami pro děti.

Zóna charitní inspirace se zde přirozeně promísí s gastrozónou, dětskou zónou i pódii vystupujících umělců. Festival Slunovrat tak bude moci opět ukázat, že boří nesmyslné bariéry nejen mezi hudebními styly, ale také mezi lidmi s handicapem a ostatní společností. Hostem Zóny charitní inspirace bude moderátor a publicista Jeroným Janíček, který za knihu „Když úzkost bolí“ o úzkostných poruchách obdržel Cenu České neuropsychofarmakologické společnosti. Besedovat bude o problematice dramatického nárůstu úzkostných poruch, depresí a sebepoškozování dětí a mladistvých v době koronakrize.

Za zmínku stojí také fakt, že naše chráněné dílny vyrábějí pro Slunovrat značnou část reklamních předmětů, počínaje dárkovými vstupenkami přes originální trička s potiskem.

Podrobný program festivalu najdete ZDE.

Soubory ke stažení

MAPA Zóna charitní inspirace a GastrozónA.pdf MAPA Zóna charitní inspirace a GastrozónA.pdf 706 kB