Na Chrlické žabě závodníci z Vlaštoviček zaváleli

07.10.2010 - Poprvé v pětileté historii sportovních her, které se nazývají Chrlická žaba, se jej 16. září zúčastnili obyvatelé Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. Celá výprava se skládala ze 7 soutěžících a 4 lidí, kteří pomáhali závodníkům jako doprovod. Více než 70 nevidomých a slabozrakých sportovců z celé České republiky soutěžilo v osmi různých disciplínách.
Poprvé v pětileté historii sportovních her, které se nazývají Chrlická žaba, se jej 16. září zúčastnili obyvatelé Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. Celá výprava se skládala ze 7 soutěžících a 4 lidí, kteří pomáhali závodníkům jako doprovod. Více než 70 nevidomých a slabozrakých sportovců z celé České republiky soutěžilo v osmi různých disciplínách. Jednalo se o hod granátem, hod šipek, skok do dálky z místa, chůze v přímém směru, vrh koulí, jízda na dvojkole (Duplex), ruské kuželky a Show Down. Závodníci z Vlaštoviček se ve velké konkurenci rozhodně neztratili a vybojovali ve svých kategoriích dvě první, čtyři druhá a tři třetí místa. Ocenění v podobě drobných dárků navíc obdrželi od olympioničky Šárky Kašpárkové, která jim k jejich výkonům osobně poblahopřála.
Všichni účastníci závodů z Vlaštoviček si pochvalovali organizaci her a slíbili, že se sem za rok znovu rádi vydají.
„Moc se mi tady líbilo, získal jsem zde 2. místo v Show Downu,“ pochlubil se nevidomý Petr Škubal, který pro Vlaštovičky vybojoval výborné umístění.

Děkujeme partnerům