Na akci Cihla se vybralo 63 800 Kč

22.06.2007 - Aleš Juchelka, Petr Bende a dlouhá řada opavských skupin, sborů a divadel – ti všichni podpořili v polovině června na opavském Horním náměstí a v hypermarketu Globus Akci cihla, během které jsme vybírali příspěvky na bydlení pro mentálně postižené. Dalšími důležitými aktéry jste byli vy, obyvatelé Opavska.
Aleš Juchelka, Petr Bende a dlouhá řada opavských skupin, sborů a divadel – ti všichni podpořili v polovině června na opavském Horním náměstí a v hypermarketu Globus Akci cihla, během které jsme vybírali příspěvky na bydlení pro mentálně postižené. Dalšími důležitými aktéry jste byli vy, obyvatelé Opavska. Díky vaší štědrosti jsme letos vybrali do pokladniček 63 860 korun.

Celonárodní sbírka Akce cihla se zaměřením pro mentálně postižené probíhá na území České republiky již osmým rokem, v Opavě jsme ji letos přivítali podruhé. Výtěžek z této sbírky je určen na pořízení a rekonstrukci chráněného bydlení pro mentálně postižené a na rozšíření činností rehabilitačních dílen. Letos se v Opavě vybralo 63 860 korun.

Poděkování patří všem, kteří sbírku podpořili svým vystoupením: CHA CHA Divadlu, Dětské kapele ZŠ Slavkov, Slunečnici ZŠ Stěbořice, kapelám Psychonaut a Kuličky štěstí, Chlapeckému pěveckému sboru Stěbořice či Akordeonovému orchestru. Velkým tahákem bylo vystoupení superstar Petra Bendeho, který s kytarou představil některé skladby ze svého nového alba. Vystoupení zakončil autogramiádou, na níž ochotně rozdával fotografie.

Celý doprovodný program moderoval Aleš Juchelka, který svým typickým výrazem zaujal všechny posluchače. „Líbí se mi tato dobročinná akce a vím, že výtěžek poslouží dobré věci a hlavně konkrétním lidem. Velice rád cihlu podpořím i v příštím roce,“ řekl na závěr programu.

Během doprovodného programu mohli štědří dárci namalovat či napsat vzkaz na cihlu, kterou pak vložili do rostoucí zdi věže. Symbolicky tak rostla stavba, která se později stane stavbou skutečnou. Cihly z náměstí poslouží při rekonstrukci chráněného bytu.

Poděkování patří dobrovolníkům za pomoc při organizaci sbírky. Patřili mezi ně studenti Slezského gymnázia v Opavě a Hotelové školy Opava. Děkujeme našim sponzorům, bez jejichž pomoci by Akce cihla proběhnout nemohla: hlavním partnerem byla firma HON, dřevěná okna a dveře, k dalším patřili Cihelna Hlučín, Nikol nápoje, a.s., Grafis 2000 a KODEX, a.s.

Děkujeme partnerům