MŮJ SVĚT vstupuje do druhého desetiletí, vyhlašujeme 11. ročník!

12.11.2018 - MŮJ SVĚT - fotosoutěž amatérských fotografů, kteří jsou spjati s Charitami celé České republiky, vstupuje do druhého desetiletí. Od 1. listopadu již můžete posílat fotografie do 11. ročníku této fotosoutěže, od počátku spojené se jménem patrona Jindřicha Štreita.

„Když jsem byl v roce 2007 osloven, abych se ujal porotování fotografické soutěže MŮJ SVĚT, nemohl jsem předvídat, že se stane tak populární,“ říká uznale celosvětově uznávaný fotograf Jindřich Štreit, společně s Jiřím Siostrzonkem z Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě od prvního ročníku soutěže také člen odborné komise, která vybírá vítězné snímky z každé ze tří soutěžních kategorií – Portrét, Život kolem nás a Jak to vidím já. Obesílají je nejen zaměstnanci, ale také dobrovolníci a klienti Charit celé České republiky, protože ti všichni dohromady tvoří široké společenství lidí, potkávajících se při pomoci potřebným ve svém okolí. Právě o jejich zkušenostech, zážitcích i poučenému a empatickému pohledu na sociální práci vypovídá velké množství fotografií, které do soutěže každoročně dochází.

Jedenáctý právě vyhlášený ročník bude mít uzávěrku poslední den ledna 2019, posléze se sejde komise, aby z došlých snímků vybrala ty nejlepší. Opět v ní zasedne také Zdeněk Kovářík, manažer oddělení komunikace firmy ASEKOL, která je již řadu let partnerem fotosoutěže.

Komise se již nyní těší na všechny soutěžní snímky a vyzývá zaměstnance, dobrovolníky i klienty Charit k co největší účasti. Podrobná pravidla soutěže i další informace včetně kontaktních najdete v přiloženém letáčku.

Vernisáž oceněných fotografií, která se uskuteční v úterý 5. března 2019 v krásných prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě, bude o to slavnostnější, že ji doprovodí také představení výpravné publikace, která přinese všechny oceněné fotografie za uplynulých deset let této výjimečné fotosoutěže. Výstava zde b ude k vidění do 24. března 2019 a poté bude celý rok 2019 putovat po městech celé České republiky.

Soubory ke stažení

muj_svet_letak_2019_A4_web.pdf muj_svet_letak_2019_A4_web.pdf 552 kB

Děkujeme partnerům