MŮJ SVĚT vstupuje do 16. ročníku, těšíme se na Vaše fotografie!

09.11.2023 - V pořadí již 16. ročník celonárodní fotografické soutěže s názvem MŮJ SVĚT vyhlašuje ředitel Charity Opava Jan Hanuš spolu s pedagogem Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě Jindřichem Štreitem. Soutěž je již tradičně určena zaměstnancům, dobrovolníkům a uživatelům služeb Charit České republiky, kteří mohou své snímky posílat do třech vyhlášeních kategorií s názvy Portrét, Můj charitní svět a Jak to vidí klienti.

„Dobrá fotografie dokáže zachytit výjimečný okamžik tak sugestivně, že někdy vydá za celý román. Sociální práce přitom přináší nepřeberné množství inspirativních a autentických setkání, která se odehrávají často v náročných, ale přesto nadějeplných situacích,“ uvádějí pořadatelé. „Těšíme se na každou z Vašich fotografií, které v komisi posuzujeme opravdu velmi odpovědně,“ vzkazuje za členy poroty světoznámý fotograf Jindřich Štreit, který je od samého začátku soutěže jejím patronem. Spolu s ním v komisi zasednou pedagog Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě Jiří Siostrzonek a Jan Hanuš.

Podrobná pravidla soutěže, jejíž uzávěrka je 31. ledna 2024 najdete spolu s kontakty v přiloženém letáčku. V každé kategorii budou oceněni tři vítězové, kteří obdrží pozvání na slavnostní vernisáž v prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě za účasti Jindřicha Štreita. Po opavské premiéře pak bude výstava celý rok putovat po dalších městech České republiky a zprostředkovávat veřejnosti svědectví o nenahraditelné práci tisíců lidí, kteří jsou součástí velké charitní rodiny.

Těšíme se na Vaše fotografie, neváhejte, ocenění čeká možná právě na Vás!

 

Soubory ke stažení

muj_svet_letak_2024_A4_tisk.pdf muj_svet_letak_2024_A4_tisk.pdf 4885 kB

Děkujeme partnerům