MŮJ SVĚT se představuje v Jeseníku

11.04.2018 - Desátý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádané Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky i klienty Charit České republiky, má za sebou další slavnostní vernisáž.

Desátý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádané Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky i klienty Charit České republiky, má za sebou další slavnostní vernisáž. V úterý 10. dubna se vítězné fotografie představily za účasti patronů soutěže Jindřicha Štreita a Jiřího Siostrzonka v prostorách Katovny v Jeseníku.

Hostící Charita Jeseník vernisáž spojila se setkáním se sponzory a dárci, jimž Jindřich Štreit věnoval a podepsal své fotografie, a kteří si vyslechli jeho vyznání o motivaci, která ho vedla ke spolupráci a podpoře Charity České republiky již od jejího vzniku v roce 1990. Spolu s Jiřím Siostrzonkem pak hovořili o možnostech fotografie jakožto média, které umí zprostředkovat sociální témata jazykem, jenž veřejnost osloví a inspiruje ke spoluúčasti

Fotosoutěž MŮJ SVĚT bude tak jako každý rok po vernisážích v Opavě a Jeseníku přinášet sociální poselství i v dalších městech. Putovní kalendář výstavy na rok 2018 je již téměř obsazen, snímky se představí například v Ostravě, Krnově, Kaplicích, Vlaštovičkách či Žďáru nad Sázavou. Volné jsou ale stále měsíce listopad a prosinec, pokud byste měli zájem výstavu uspořádat ve Vašem městě, ozvěte se na mail mludek@charitaopava.cz, snímky Vám zapůjčíme zdarma.

Děkujeme partnerům