MŮJ SVĚT putuje po České republice

15.04.2014 - Výstava nejlepších fotografií 6. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT právě zahajuje svou pouť po městech České republiky. Celkem třicet fotografií zaměstnanců, dobrovolníků či klientů Charit z celé České republiky, které vybrala odborná porota v čele s profesorem Jindřichem Štreitem, se postupně do konce roku představí ve Slezsku, na Moravě i v Čechách.
Výstava nejlepších fotografií 6. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT právě zahajuje svou pouť po městech České republiky. Celkem třicet fotografií zaměstnanců, dobrovolníků či klientů Charit z celé České republiky, které vybrala odborná porota v čele s profesorem Jindřichem Štreitem, se postupně do konce roku představí ve Slezsku, na Moravě i v Čechách.

Po slavnostní vernisáži ve Slezském zemském muzeu v Opavě se výstava nejprve přesunula do obchodního centra Silesia v Opavě, kde bude k vidění až do konce dubna.  Z Opavy pak poputuje do Žďáru nad Sázavou, kde se jí ujme místní Oblastní Charita a zpřístupní ji veřejnosti ve zdejší knihovně. Fotografie poté ozdobí také konferenci Odpadové dny, kterou pořádá 11. a 12. června v Hradci Králové partner fotosoutěže firma ASEKOL, neziskově hospodařící společnost, která v zastoupení výrobců a dovozců organizuje celostátní systém zpětného odběru elektroodpadu a která dává práci charitním chráněným technickým dílnám. V červenci pak budou fotografie k vidění v. Ostravě, konkrétně v Charitě sv. Alexandra, srpen již má rezervována Charita Kaplice, která snímky vystaví v Galerii Jakub. V září a říjnu pak bude výstava k vidění díky zdejší Diecézní Charitě v moravské metropoli Brně, odkud se následně přesune do Nového Jičína. V tu dobu už ale bude Charita Opava vyhlašovat nový, v pořadí již 6. ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT.

Součástí výstavy je kromě oceněných fotografií rovněž tzv. tirážní panel, připomínající na všech výstavách nejen historii této prestižní fotosoutěže, ale také partnerství firmy ASEKOL. Zájemci si nyní také mohou na webu Charity Opava prohlédnout všechny snímky, které byly zaslány do soutěžního klání 6. ročníku. Fotografie ze všech tří soutěžních kategorií najdete na adrese:  Portrét, Život kolem nás, Jak to vidím já.