Mraveneček v ZOO

06.06.2011 - Mnoho krásných zážitků si klienti stacionáře Mraveneček přivezli z výletu do ostravské Zoologické zahrady...
Slunného počasí nedávno využili klienti Mravenečku, kteří se společně se svými vychovatelkami a dalšími pracovníky stacionáře vydali na návštěvu ostravské ZOO. Prohlédli si veškeré zvířecí obyvatele této zahrady. Mnohé znají z obrázků, knížek a vyprávění, ale vidět je naživo, to byl pro všechny velký zážitek.
 
Jak uvedl vedoucí Mravenečku Lubomír Blecha, nejvíce klienty zaujalo sloní mládě, na jehož chov přispěli svým drobným příspěvkem. „Po klidném slůněti přišla chvilka strachu, všechny totiž vylekal lev, který nečekaně zařval na Lukáše Haima. Ukázal tak, kdo je králem zvířat. Moc jsme se také pobavili šimpanzí smečkou, která si klienty získala svými veselými hrátkami. Některé z opic dokonce pečlivě prostudovávaly časopisy a noviny,“ dodal Lubomír Blecha.
 
Výletníkům z Mravenečku se v ZOO velmi líbilo a kromě nových zážitků si odnášeli  i suvenýry. Každý si koupil sošku svého nejoblíbenějšího zvířete, která jim tento pěkný výlet bude ještě dlouho připomínat.
 

Děkujeme partnerům