Mraveneček u hasičů

15.08.2011 - Klienti stacionáře Mraveneček byli svědky výjezdu opavských hasičů do akce...
Klienti denního stacionáře Mraveneček prožili pěkné a poučné odpoledne mezi opavskými hasiči. Se svými pečovateli navštívili Hasičský záchranný sbor v Opavě a měli možnost seznámit se se speciální hasičskou technikou a metodami postupu práce při zásahu.
 
Průvodce jim dělal ppor. Aleš Chromý, velitel čety, jehož povídání bylo klientům přizpůsobeno tak, aby pro ně bylo zajímavé. To se mu podařilo na výbornou a klienti Mravenečku z něj nespustili oči.
 
Během exkurze si klienti prohlédli také vozový park s praktickou ukázkou využití automobilu s výsuvným žebříkem a plošinou, a zaujalo je, když se jim jeden z hasičů předvedl v plné výstroji. Zcela nečekaně pak byl Mraveneček svědkem výjezdu přímo do akce.
 
Jak uvedl vedoucí stacionáře Mraveneček Lubomír Blecha, všem se na návštěvě u Hasičského záchranného sboru líbilo a líbily se i upomínkové dárky, které dostali na památku. Obdarovaní byli nakonec i hasiči, protože jeden z klientů  - Michal Toběrný jim jako poděkování předal vlastnoručně nakreslený obrázek.
 

Děkujeme partnerům