Mraveneček převzal od sponzorů nové auto

13.06.2008 - Staré auto začíná dosluhovat a nové je drahé. Takto si před pár lety povzdechl Hynek Závorka, vedoucí stacionáře Mraveneček. Naštěstí se našlo několik firem a organizací, kterým nebyl lhostejný osud tělesně postižených dětí a přispěli nemalými částkami na pořízení auta nového. A tento automobil zástupci sponzorů předali Charitě Opava ve čtvrtek 12. června.
Staré auto začíná dosluhovat a nové je drahé. Takto si před pár lety povzdechl Hynek Závorka, vedoucí stacionáře Mraveneček. Naštěstí se našlo několik firem a organizací, kterým nebyl lhostejný osud tělesně postižených dětí a přispěli nemalými částkami na pořízení auta nového. A tento automobil zástupci sponzorů předali Charitě Opava ve čtvrtek 12. června.

„Jsme velice rádi za tento veliký dar, opět můžeme svážet děti bez starosti, že se nám auto cestou rozpadne,“ děkuje Hynek Závorka, vedoucí stacionáře Mraveneček a dodává: „Sloužit bude k pravidelné dopravě dětí, tj. uživatelů stacionáře, z místa trvalého bydliště do stacionáře a zpět, k výletům a jiným akcím.“

Klíče od auta předali netradičním způsobem zástupci sponzorů. Každý za svou firmu naléval vodu do skleněného tubusu, a symbolicky tak znázornil svůj příspěvek. Klíč od auta se tak dostal na hladinu, odkud jej mohl převzít Hynek Závorka. Automobil pak požehnal P. Mieczyslaw Augustynovicz, spirituál Charity Opava.

Zástupci sponzorů:
Okresní fotbalový svaz Opava – Ing. Petr Kašný, Ing. Pavel Novotný, Andreas Drastík
Nadace O2 – Jitka Heřmanová
Auto Heller – Vladimír Vicher a Lucie Krečmerová
Prestar Opava – Ing. Josef Smutek
Tesco Stores ČR – omluvily se Lenka Tovaryšová, Radka Mentuzová
Bc. Marek Chovanec

Děkujeme partnerům