Mravenečci za sebou mají další výlet, tentokrát až do Chotěbuzi

07.06.2023 - Tak to vypadá, že se zaměstnanci a klienti denního stacionáře Mraveneček mohou prohlásit za turistický klub. Přestože je pro ně cestování s invalidními vozíčky dost komplikované, vydávají se každou chvíli na dobrodružné výlety. Tentokrát se vypravili až do Chotěbuzi, kde navštívili zdejší archeopark a Rybí dům.

„Nejdříve jsme měli objednanou prohlídku takzvaného Rybího domu, kde se nacházejí akvária všech velikostí a v nich ryby všech tvarů a barev,“ líčí vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Pak následoval oblíbený program každého výletu Mravenečků, a to oběd. „Ten jsme měli dopředu rezervovaný právě v restauraci Rybího domu, přece jen tolik vozíčkářů tam nemají každý den. Obědy byly výborné, pak následovala káva a dezert, no bylo nám tam moc dobře,“ pokračuje Jana Konopková.

Chotěbuzský archeopark je rekonstrukcí slovanského sídliště z období od poloviny 8. století až do 11. století. Na Mravenečky zde odpoledne čekala průvodkyně, kterou si všichni pochvalovali za její vtipnost a trpělivost. „Vytlačit vozík s klientem v terénu parku nám dalo docela zabrat, ale vše jsme zvládli a prohlídka i s možností si něco ze zdejších exponátů vyzkoušet a osahat se všem líbila,“ dodává Jana Konopková.

Zpátky do Opavy se vrátili až k večeru sice unavení, ale nadmíru spokojení. Výlet by se nemohl uskutečnit bez ochoty kolegů z Domu sv. Cyrila a Metoděje, kteří Mravenečkům půjčili své dvě auta, za což jim Jana Konopková spolu s kolegy a klienty posílá velké poděkování.

Děkujeme partnerům