"Mravenečci" se vrátili z hor

10.07.2007 - Tři dny toulky přírodou a spoustu zajímavostí, to vše prožily děti z Mravenečku při svém putování po Jeseníkách. Ubytování bylo v rekondičním a rekreačním zařízení Meta Rekrea v Petrovicích u Janova. Pak již čekalo na mladé dobrodruhy objevování nových míst naší země.
Tři dny toulky přírodou a spoustu zajímavostí, to vše prožily děti z Mravenečku při svém putování po Jeseníkách. Ubytování bylo v rekondičním a rekreačním zařízení Meta Rekrea v Petrovicích u Janova. Pak již čekalo na mladé dobrodruhy objevování nových míst naší země.

Den první: Výlet na Rejvíz k Velkému mechovému jezírku. Cesta tam byla náročná, neboť lesní pěšina plná kamení a kořenů stromů, není ideální trasou pro invalidní vozíky. Přes neustálé drkotání se podařilo k cíli dorazit a odměnou za strastiplnou cestu byl nádherný pohled na tajemnou hladinu obklopenou borovicovým lesem.

Den druhý: Deštivé dopoledne bylo ve znamení her a rehabilitací. Přítomné rodiče zaměstnankyně Eva učila usnadňovanou komunikaci. Odpoledne malí poutníci vyrazili prosit Pannu Marii Pomocnou ve Zlatých Horách o ochranu a pomoc na cestě životem. Po cestě zpět zakončili pouť ochutnávkou klobás a návštěvou cukrárny. Při setkání s geologem a důlním mistrem dostali nabídku navštívit důl na zlato, ale pro nedostatek času a těžkou nedostupnost pro invalidní vozíky tuto možnost odmítli. (Kontakt na důlního mistra je k dispozici v Mravenečku).

Den třetí: Jelikož měli v Mnichově (část Vrbna pod Pradědem) zavřeno, nemohla se uskutečnit rybářská výprava – lovení pstruhů. Proto mladí meteorologové zkontrolovali počasí v meteorologické stanici v Karlové Studánce a ochutnali sirný pramen. Na cestě domů malí historikové navštívili „dinosauří park“ v Hynčicích, kde číhají prehistorická zvířata.

Poděkování patří Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách za zapůjčení vozu Opel Zafira a Chráněným dílnám sv. Josefa za Renault Kango, ale také dětem, rodičům, zaměstnancům, prostě všem účastníkům zájezdu a příští rok nashledanou.

Děkujeme partnerům