Mravenečci se radují z nového zeleného parkování

18.10.2023 - Problém s parkováním trápil dlouho zaměstnance denního stacionáře Mraveneček i rodiče a opatrovníky zdejších klientů. Na malé parkovací ploše před stacionářem na Neumannově ulici v Opavě byla vždy dvakrát denně velká tlačenice a tvořily se i fronty. Jak ale rozšířit parkoviště a neukrojit u toho zároveň ze zelené plochy zahrady? Mravenečkům se to nakonec povedlo.

„Problémy s parkováním nás opravdu trápily, hlavně ráno, když k nám opatrovníci přiváželi klienty a my jsme zároveň potřebovali vyjet s naším autem pro jiné klienty, kteří mají nasmlouvanou naši dopravu,“ popisuje vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „Dvůr byl plný, muselo se čekat, některé maminky byly nervózní z malého prostoru, který měly k vycouvání a otočení,“ vzpomíná dále a dodává, že stejná situace se pak pokaždé opakovala i odpoledne.

Změna této neutěšené situace nastala o prázdninách zahájením stavebních úprav. Před stacionářem to nějakou dobu vypadalo, jako by zde chystali nějakou velkou stavbu, především když zde bagr odkrýval svrchní vrstvu zeminy. Pak ale došlo k položení parkovacích panelů a nastalo čekání, až skrze ně proroste nová tráva tak, aby vznikla travnatá plocha, na které se ovšem díky zpevnění dá parkovat. „Teď už máme konečně hotovo, místa na parkování je dost pro všechny a s ranním a odpoledním chaosem a stresem je konec,“ pochvalují si v Mravenečku.