Mravenečci budou vzpomínat na úžasné a aktivní prázdniny

30.08.2023 - Klienti Denního stacionáře Mraveneček si letošní prázdniny užili opravdu mimořádně. Červenec a srpen jsou totiž měsíce, kdy je v tomto středisku Charity Opava méně lidí, než obvykle, protože klienti i pracovníci se střídají na dovolených. Je proto jednodušší naplánovat procházky či výlety, čehož v Mravenečku využili bezezbytku.

„Klienti mají moc rádi procházky v centru města či v parku, a to vše vždy spojíme s návštěvou kavárny, kam si zajdeme třeba na zmrzlinu,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „A nejen to, naši klienti, zvláště slečny, se rádi podívají i po obchodech na hezké oblečení, kabelky a další módní doplňky,“ dodává. A tak jste je mohli i s doprovodem během prázdnin spatřit například v Globusu, v obchodním centru Breda & Weinstein, v restauraci Plzeňka, na kávě v kavárně na Horním náměstí, při procházce Městskými sady přes novou lávku na Sádrák a mnoha dalších místech.

Mravenečci se ale během prázdnin pustili i na delší výlety, než jen na procházky po městě. Navštívili zámek v Kravařích se zajímavou expozicí o císaři Rudolfovi II., kostel v Kravařích, nebo koncem srpna ostravský Avion Shopping Park. „A ten si klienti opravdu užili! Nejdříve jsme jako již tradičně zašli do kavárny a dali si něco dobrého k zakousnutí, pak jsme postupně prozkoumali snad všechny obchody a obchůdky v tomto rozsáhlém nákupním centru, a vše korunoval výborný oběd,“ vyjmenovává dále Jana Konopková. „Klienti si vybírali a nakupovali oblečení, a ten pocit, že si ho vybírají sami, bez rodičů, byl pro ně něčím úplně novým. Byli spokojení, rozesmátí, prostě skutečná prázdninová pohoda,“ uzavírá povídání o vydařených aktivních prázdninách v Mravenečku.

Děkujeme partnerům